Няма необходимост от повишаване на цената на топлинната енергия. Цената за

...
Няма необходимост от повишаване на цената на топлинната енергия. Цената за
Коментари Харесай

Какво прогнозират топлофикациите за сметките ни за парно тази зима

Няма нужда от повишение на цената на топлинната сила. Цената за мегаватчаса на всяка една " Топлофикация " е избрана от първи юли и тя няма да се промени. Така идната смяна е на първи юли 2023 година

Икономическата логичност сочи, че през януари ще има пик - 40% растеж на цената на газа, през февруари да се задържи, а по-нататък да се намали. Това сподели за NOVANEWS Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните сдружения. По думите му в определянето на цената има шестмесечен интервал на планирани данни.

``Цената за мегаватчаса на всяка една " Топлофикация " е избрана от първи юли и тя няма да се промени. Причините са доста, първо е страхът от септемврийската цена, а в този момент е обикновено да се покачат цените заради по-високото търсене и по-ниските температури. Вече обаче са нараснали от друго равнище - не от 340, а от 123 лв. ", уточни той. 

Според него никоя страна не може да разчита на свое газохранилище като единствен източник на газ, а по-скоро то е буфер.

" Около 27% повече са платили потребителите с нарастването на цените за топлоенергия ", съобщи Георгиев. И добави, че затварянето на въглищните мощности е дребна полуда. " Топлофикациите " ще бъдат ударени непосредствено и ще затворят. Няма вид да останем със същото произвеждане и да понижим емисите ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР